חיוב בגט עקב סחיטה – זכויות בגירושין

חיוב בגט בבעל שמעכב את הגירושין – ניתוח פסק הדין

לאחרונה פורסם פסק דין תקדימי ומעורר עניין של בית הדין הרבני, אשר קובע כי בעל המעכב גירושין לשם קבלת ויתור כספי מנוגד להסכם קיים, ייחשב כמי שמסרב לתת גט, ובכך תהיה הצדקה חיובית לחיובו בגט. פסק דין זה טומן בחובו השלכות מעשיות רבות בתחום דיני המשפחה, במיוחד בנוגע לתקפותם של הסכמי ממון, זכויות הצדדים בהליכי גירושין והייצוג בדיני משפחה.

תמצית המקרה ועמדת בית הדין

עובדות הרקע

במרכז המקרה עומדים בני זוג שנישאו וחתמו על הסכם ממון פורמלי שאושר כדין, הקובע את זכויות האישה בנכסי הבעל במקרה של פרידה. לאחר התעוררות משברים בנישואין, פנתה האישה בבקשה לגירושין והבעל, אשר סירב לשתף פעולה עם תהליך הגירושין, הציב כתנאי לכך שהאישה תוותר על זכויותיה הכלכליות המעוגנות בהסכם.

הכרעת בית הדין הרבני

בית הדין הרבני קבע נחרצות כי עיכוב הגט כדי להשיג ויתור מצד האישה מהווה התנהלות פסולה, והיא שקולה ל'סחטנות' שמטרתה להשיג יתרונות כלכליים שאינם קיימים למעשה. בית הדין פסק כי יש מקום לחייב את הבעל בגט, ולתת לאישה את מלוא זכויותיה לפי ההסכם המקורי. בכך, הביע בית הדין עמדה משפטית מוסרית ופסיקתית ברורה: הסכמים מאושרים אינם ניתנים ל"פתיחה מחדש" באמצעות סרבנות גט.

נקודות משפטיות מרכזיות בפסק הדין

תקפות הסכם ממון לאחר תחילת הליך גירושין

עיקר הוויכוח המשפטי נסוב סביב טענה של הבעל כי יש לנהל מו"מ מחודש על הסכם הממון. עם זאת, הסכם שנחתם ואושר בבית משפט מגלם רצון ברור ונחשב לחוזה מחייב. סירוב חד צדדי מטעם אחד מהצדדים לשם השגת ויתור כלשהו – הינו עבירה על עקרונות דיני החוזים והמשפט המנהלי גם יחד.

השפעת התנהלות מסורבת גט על פסיקה

פסק הדין מחזק את עמדת בתי הדין כי סרבנות גט המונעת מהלך תקין של פירוק הנישואין לצורכים זרים – כלכליים, רגשיים או אישיים – אינה לגיטימית. במקרים בהם נראה כי הסירוב נובע מהפעלת לחץ לקבל הסדרים מיטיבים, עשויה להתקבל החלטה הדורשת מתן גט מיידי.

השלכות על מקרים דומים – מסר חד לסרבני גט

לא רק מסר מוסרי – תקדים משפטי משמעותי

הפסיקה הזו מהווה לא רק קריאה מוסרית כללית אלא תקדים משפטי מחייב. היא משדרת כי ניתן, לגמרי במסגרת החוק, להפעיל סנקציות ולכפות גט במקרים בהם קיימת סרבנות שנעשית מתוך אינטרס לא לגיטימי. במצבים דומים, מומלץ לצד המעוניין בגירושין לפנות לייעוץ משפטי מקצועי ולא לצעוד את הדרך לבד.

היבטים כלכליים: פתיחת הסכם ממון ומזונות

בין טיעוניו של הבעל הייתה דרישה לערוך פתיחת הסכם מזונות מחדש, מתוך רצון להפחית מזונות שנקבעו מראש. אך גם סעיף זה נסמך על חוזה פורמלי ובית הדין לא נתן לו משקל משום שההסכם לא הופר או נפסל. במידת הצורך אכן ישנם מקרים בהם פתיחת הסכם תצדיק בחינה מחודשת, אך לא עת שמדובר בסחטנות.

כיצד יואל יכול לסייע במקרים מסוג זה?

ליווי משפטי אסטרטגי

כמומחה בייצוג בדיני משפחה, יואל מצויד בניסיון רחב היקף בטיפול בתיקים שבהם אחד מהצדדים מנסה לעקוף הסכם קיים או לעכב הליכים. הוא יודע כיצד לבנות אסטרטגיה משפטית המגינה על הלקוח ומונעת פגיעה בזכויותיו.

מניעת סרבנות גט והגנה על זכויות בגירושין

באמצעות הגשת בקשות מותאמות, טיעונים משפטיים מדויקים ופעולה יעילה מול בית הדין הרבני, ניתן לקדם את ההליך – גם במורכבותו הרגשית. כל צד זקוק לייעוץ משפטי ומקצועי, במיוחד כשהעלילה מסתבכת.

שאלות ותשובות נפוצות בזוגיות מתפרקת

האם אפשר לחזור מהסכם ממון שכבר אושר?

רק במקרים חריגים של עיוות דין או תרמית. ברוב המקרים, ההסכם מחייב.

מה הדין כשבעל מסרב לתת גט ו'תולה' תנאים כלכליים?

זו נחשבת סרבנות ולא ניתן לתת לה תוקף. ייתכן חיוב בגט ואף סנקציות.

האם העיכוב בגט יכול להשפיע על חלוקת הרכוש?

לא. מערכת המשפט רואה זאת כניסיון לכפות שינוי הסכם – ולא מכירה בו.

מה לעשות כשבן הזוג 'מקפיא' את הליך הגירושין?

יש לפנות בדחיפות לייעוץ משפטי מקצועי, להכין תיעוד ולהתחיל בהליכים משפטיים מתאימים.

האם ניתן לפתוח דיון מחודש על מזונות שנקבעו בהסכם?

לרוב לא, אך במקרים מוצדקים (כמו שינוי נסיבות כלכלי דרמטי) ניתן להגיש בקשה – בפיקוח משפטי הדוק.

האם יואל מטפל גם בגישור? או רק בייצוג סכסוכים?

כן. יואל מציע גם שירותי גישור והליכי שלום בית, מתוך ידע שבעתיים ממורכבות ההליכים.

מה כתובת לפנייה ראשונית לייעוץ?

ניתן לפנות אל יואל ישירות דרך וואטסאפ – 24/6, ולעיין במאמרים נוספים באתר.

סיכום ומסקנות

פסק הדין המסקר הזה הוא איתות לכל מי שמנסה להשתמש במשבר הזוגיות ככלי לחץ כלכלי. עיכוב גט לשם סחיטה פסול ולא מקבל לגיטימציה משפטית. דווקא בעתות משבר חשוב לקבל ליווי משפטי בדיני משפחה ממי שמכיר את רזי המערכת ואופן פעולתה. יואל – טוען רבני ומגשר מוסמך – עומד לצדך לאורך כל ההליך, עם שילוב של מקצועיות, זמינות וראיית עתיד אסטרטגית.

במקרה שלך – אל תוותר על הזכויות. קבל ייעוץ, בנה אסטרטגיה והגן על מה שמגיע לך כחוק.


המידע במאמר זה נועד להעשרה ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי. כל מקרה נבחן לגופו. פנה ליואל – לקבל פתרון מותאם וליווי כולל.

לא משנה באיזו נקודה אתם-
לפני גירושין או בהליך גירושין או רק חושבים על גירושין-
צרו איתנו קשר, כי את הפגישה הזאת אסור לכם לפספס!!!

השאירו פרטים ונקבע פגישת ייעוץ

תפריט נגישות